pondělí 3. února 2014

Život bez pšenice


William Davis MD, Život bez pšenice



Informace, které zde uvádím, nejsou určeny pouze
pro lidi, s Celiakii ( http://celia-zbl.cz/
ale také pro ty, které trápí jiné choroby se kterými si lékaři nevědí rady.

Lidé jsou stále tlustší, přibývá nemocných cukrovkou.
Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice.

Co se stalo se starou dobrou pšenicí?
Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy.

Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům.

Pšenice a mozek  
Pšenice narušuje činnost střev, povzbuzuje apetýt a činí z vás ve vašem okolí terč vtípků o pivním pupku.
Je to ale opravdu tak zlé?
Pšenice ovlivňuje mozek v podobě opiátu podobných peptidů. Polypetidové exorfiny, které tyto účinky vyvolávají, příjdou a zase odejdou, a po nějaké době se vždycky rozplynou.
Exorfiny navádějí váš mozek, aby konzumoval stále další jídlo.
Jenže vliv pšenice na mozek tímto nekončí. Mezi její nejznepokojivější účinek patří to, že ovlivňuje i mozkovou tkáň - ne " pouze " myšlenky a chování, ale cerebrum, cerebellum a další struktury nervové soustavy. Tzn. špatná koordinace, inkontinence, záchvaty, demence.
Většina lidí s cerebelární ataxií zajde na poradu s neurologem a dost často se dozví, že jejich nemoc je idiopatická, bez známé příčiny. Lékař nepředepíše léčbu, protože zatím nikdo žádnou nevymyslel.
Většiny lidí s ataxií, jejímž původem je lepek, nevykazuje známky ani symptomy onemocnění zažívacího traktu, tedy žádné varovné signály hovořící o citlivosti na lepek.


Koblihová tvář


Může-li pšenice postihovat tolik orgánů, jako je mozek, střeva, artérie a kosti, nemohla by ovlivňovat také největší orgán těla - Kůži??

Samozřejmě, že mohla.
Každý dermatolog vám řekne, že kůže je vnějším odrazem vnitřních procesů v tělě.
Kůže však odráží mnohem víc než jen naše emocionální stavy. Může poskytovat také svědectví o vnitřních fyzických procesech.

Pšenice umí urychlovat stárnutí kůže, jako jsou vrásky a ztráta pružnosti, tvorbou konečných produktů pokročilé glykace ( AGEs ).
Proměny kůže neprobíhají většinou odděleně: pokud se abnormalita způsobená pšenicí projeví na povrchu kůže, pak to obvykle znamená, že kůže není jediný orgán prodělávající nežádoucí reakce. Mohou se za tím skrývat další orgány, od střev až po mozek, ovšem vy to nemusíte vědět.

           
Jaké další projevy škodlivosti lepku, můžeme na kůži pozorovat?

Akné, Herpetiformní dermatitida ( DH ), ustní vředy, kožní vaskulitida, Akantosis nigricans, Erythema nosodum, Psoriáza, Vitiligo, Behcetova nemoc, Dermatomyozitida, Ichtyosiformní dermatóza, Pyoderma gangrenosum., předčasná plešatos,

Nutriční alchymie: přeměna chleba v TRIGLYCERIDY
Co zvyšuje obsah VLDL a trigyceridů, které potom spouštějí produkci malých LDL částic, z nichž se utváří arteriosklerotický plát? Jsou to uhlohydráty a jejich šéfem je jak jinak, pšenice.
Pro mnohé je to záhada, vždyť chleba nebo rohlík obsahuje zanedbatelné množství triglyceridů.
Jenže uhlohydráty stimulují produkci inzulínu, který pak spouští syntézu mastných kyselin v játrech a při tomto procesu se krevní řečiště zaplaví triglyceridy.
Konzumace pšenie zvyšuje LDL cholesterol.
( kdo trpí na některé uvedené zdravotní problémy, a chtěl by je řešit, toho odkazuji na přečtení této knížky. Setkala jsem se s mnoha lidmi, kteří mají svůj jídelníček postavený hlavně na uhlohydrátech, to je chleba, pečivo, těstoviny, knedlíky, buchty, omáčky a další. Měly také spoustu zdravotních potíží a užívali celé barevné spektrum pilulek . )
  

Žádné komentáře:

Okomentovat